+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum » Beyin Fırtınası » Tarih (Moderatör: hayati)
 Çanakkale'de Yaşanmış bir Hikaye

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Çanakkale'de Yaşanmış bir Hikaye  (Okunma Sayısı 228 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LeiLa
TEĞMEN
*

Üyelik Bilgileri
Çanakkale'de Yaşanmış bir Hikaye

Kocadere
köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor.
Kimi Urfalı, kimi Bosnalı, Kimi Adıyamanlı, Kimi Gürünlü, Kimi Halepli
çok sayıda yaralı getiriliyor... Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir
ve yarası oldukça ağırdır. Zor nefer alıp vermektedir.Alçalıp yükselen göğsünü
biraz daha tutabilmek için komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi
oldukça zorlaşır ama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından.
"Ölme ihtimalim çok fazla...
- Ben bir pusula yazdım... Arkadaşıma ulaştırın...
"Tekrar derin nefes alıp, defalarca yutkunur:
-"Ben...Ben köylüm Lapseki'li İbrahim Onbaşından 1 Mecit borç aldıydım... Kendisini göremedim. Belki ölürüm. Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin"
- "Sen merak etme evladım"
der Komutanı, kanıyla kırmızıya boyanmış anlını eliyle okşar. Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde
- "söyleyin hakkını helal etsin" olur...
Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye ve yine bir pusula. Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsatı bulamamıştır. pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yıkılır kalır. Ellerini yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz...

PUSULADAKİ
NOT:
"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim.Kendisi
beni göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim."
Moderatöre Bildir   Logged

Derin AciLar DiLsizdir..
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

vista styLe Design by MagoSa
Smfciyiz Desing Team
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList |
Bu Sayfa 0.049 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu

wWw.Karar.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

_
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir Ayrıca Forumumuzda Mp3 ve Film Paylaşımı kesinlikle yasaktır. Belirtilen konular ile ilgili şikayetlerinizi karar@karar.org adresine bildiriniz.Şikayetiniz acil ise irtibat numaramız +90 0538 420 38 85
eXTReMe Tracker
hosting arkadas