+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
  Mesajları Göster
Sayfa: [1] 2 3
1  Edebiyat - Duygusal / = Dostluk = / DOST : Şubat 22, 2008, 09:26:50 ÖS

Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün;

'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'

Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, hakikisi

Belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...

Devam eder durur konuşma...

Aralarında başlar bir tartışma, Karar verirler bir sınava,

Dostun hakikisini anlamaya...

Bir akşam bir koyun keserler, Ve koyarlar çuvala. Baba der ki oğluna,

'Hadi al bu çuvalı, şimdi ***ür dostuna'.

Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı, Koymuşlar çuvala,

Dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı, Gider en iyi bildiği dostuna,

çalar kapıyı. O dost, bakar ki bir çuvala hem de kanlı,

Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına, Almaz içeri arkadaşını,

Böylece tek tek dolaşır delikanlı,

Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını.

Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır. evlat geriye döner.

Ama içten yıkılır...

Babasına dönerek; haklıymışsın baba ' der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana.

Baba 'hayır Evlat 'der, benim bir dostum var bildiğim. Hadi, çuvalı alda bir kerede git ona.

Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar...

Gider, baba dostuna. Kabul görür, sevinir.

O dost, delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye. Bir çukur kazarlar birlikte,

Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye, Üzerine de serpiştirirler toprak. Belli olmasın diye

dikerler sarımsak...

Genç adam gelir babasına;

'Baba, işte dost buymuş' diye konuşunca, Babası; 'daha erken, o belli olmaz daha.

Sen yarın git O'na, çıkart bir kavga, Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona,

işte o zaman anlaşılacak, dostun hakikisi. Sonra gel olanları anlat bana...'

Genç adam, aynen yapar babasının dediğini, Maksadı anlamaktır dostun hakikisini,

babasının dostuna istemeden basar iki tokadı! Der ki tokadı yiyen DOST;

'Git de söyle babana, biz satmayız Sarımsak tarlasını böyle iki tokada'!

Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli...

Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana Sarılmalı...

Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı...

Dost dediğin;

fanatik olmalı;

Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli.

Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli,

Ve ağladığında, seninle ağlamalı...

Ama hepsinden daha çok;

Dost matematiksel olmali;

Sevinci çarpmalı...

Üzüntüyü bölmeli...

Geçmişi çıkarmalı...

Yarını toplamalıi...

Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı... Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı...

İşi bitince seni bir tarafa atmamalı...

Mevlana
2  Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları / İlginç / Gözlerinizi ortadaki siyah noktaya odaklayıp, gözünüzü ayırmadan resme yaklaşıp : Şubat 13, 2008, 09:21:47 ÖÖ
3  Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları / İlginç / Daireler sabit mi? : Şubat 13, 2008, 09:20:21 ÖÖ
4  Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları / İlginç / Resimdeki uğur böcekleri fazla hareketli : Şubat 13, 2008, 09:19:27 ÖÖ
5  Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları / İlginç / üç boyutlu objeler dikkatli bakın : Şubat 13, 2008, 09:18:03 ÖÖ

6  Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları / İlginç / göz yanlması : Şubat 13, 2008, 09:15:24 ÖÖ
7  Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları / İlginç / Ynt: sizce bu bir fotoshop mu ? : Şubat 13, 2008, 09:08:20 ÖÖ

hayır

Zira bu çizgiler, Felice Varini'nin yıllardır üzerinde çalıştığı bir göz yanılgısı.

Bu çizimler sadece belirli bir açıdan bakıldığında görülebiliyor

8  Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları / İlginç / sizce bu bir fotoshop mu ? : Şubat 13, 2008, 09:06:28 ÖÖ

hayır

Zira bu çizgiler, Felice Varini'nin yıllardır üzerinde çalıştığı bir göz yanılgısı.
9  Genel Spor / GALATASARAY / HANGİ TAKIM EN ÇOK TUTULUYOR : Şubat 12, 2008, 11:12:19 ÖÖ
o maçta mondragon gününde olmasa idi 2. bi faciya yaşayacaktınız 3-0 dan sonra ellerinizi açıp dua ediyordunuz
10  Beyin Fırtınası / Siyaset / Yeni Cumhurbaşkanı ve Atatürk ilkeleri : Şubat 11, 2008, 09:17:55 ÖÖ
-Neden türbana düşmansınız
-Neden türbanlı insan olması zorunuza gidiyor
-Bütün büyük bankaların genel müdürlükleri istanbulda iken merkez bankası olmasın
_hatta devlet bankalarının merkez müdürlükleri istanbuldayken merkez bankası sizi bu kadar geriyor NEDEN?Ney?
11  Beyin Fırtınası / Siyaset / AKP Iktidarinin son 5 Senedeki Felaket Yönetimi ve Türk Halkinin SOYULMASI!!! : Şubat 11, 2008, 09:12:01 ÖÖ
hadi ya bu ülke kendi kendine yeten sayılı ülkelerden biriydibu ülke ununu bakliyatını ihraç eden bi ülkeydi bu ülkeyi karanlığa çıkmaza sokan kara oğlan lar yüzünden ne hale geldiğini göremiyosunuz benim yaptığım tayyip i savunmak değil ama sizin yaptığınız çamur at izi kalsın stratejisi bu ülke son beş yıldır mı? çok kötü yada işinizemi ? böyle geliyor zengin kısmın zoruna giden neyada sol'un yada gayri müslimlerin yada eli benim anamın başörtüsünde olanın bu hükümet son 20 yılın en çalışkan en istikrarlı ve en başarılı hükümeti.....
12  Genel Spor / GALATASARAY / HANGİ TAKIM EN ÇOK TUTULUYOR : Şubat 10, 2008, 06:48:34 ÖS
ben sana 6-0 6-1 3-0 dan 4-3 lük maçların ıspatını sunarım ya sen
13  Beyin Fırtınası / Anket (ler) / Dizi Anketi : Şubat 10, 2008, 03:21:35 ÖS
köprü den sonraki en iyi dizi hatırla sevgili türkiyenin yakın geçmişini çok iyi anlatıyor ve ışık tutuyor iki dizide birilerinin canını sıksada bence iyi gidiyor
14  Beyin Fırtınası / Anket (ler) / Genclerle ilgili bir anket : Şubat 10, 2008, 03:18:44 ÖS
olmayan boş vaktimde ancak radyo dinleye biliyorum
15  Beyin Fırtınası / Anket (ler) / evet mi.....? hayır mı.......? : Şubat 10, 2008, 03:17:22 ÖS
benim katil veya masum kimsenin kaderi ile oynamaya ne hakkım ne yetkim nede gücüm var o katillerin bile arkalarında bekleyen eşleri ve çocukları olabilir herkezin deikinci bir şansı olmalıdır
Sayfa: [1] 2 3
Arsiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

vista styLe Design by MagoSa
Smfciyiz Desing Team
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList |
Bu Sayfa 0.088 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu

wWw.Karar.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

_
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir Ayrıca Forumumuzda Mp3 ve Film Paylaşımı kesinlikle yasaktır. Belirtilen konular ile ilgili şikayetlerinizi karar@karar.org adresine bildiriniz.Şikayetiniz acil ise irtibat numaramız +90 0538 420 38 85
eXTReMe Tracker
hosting arkadas