+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum » Beyin Fırtınası » Makaleler (Moderatör: Master)
 Yuh Yuh Susanlara!

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Yuh Yuh Susanlara!  (Okunma Sayısı 594 defa) Seçenekler Arama
2temmuz
Ziyaretçi

E-Posta
Yuh Yuh Susanlara!

Yuh Yuh Susanlara!

Uzun bir süredir İslam/Sunni inancından ödün vermeyen, içeriğindeki değer yargılarını aynı ''karanlıkta'' her daim savunan biriydim.

Kutsal kabul ederdim, ama henüz kapağını dahi açmadığımdı Kuran-ı Kerim.

İbadet anlamındaki pasifliğimi tipik bahanelere bağlar, doğal sayardım.

Güçlü bir fatalisttim, kuşku ve şüphelerim olmamıştı hiç benim...

Gelişmelere uyarlı mücadele yerine de fatalistliğimi güncelleştirip ot olurdum birde.

Olumsuzlarda susarak ''her işte bir hayır'' a aldanır, sonrakiler ile bütünlerdim bu tezini dinin.

Bir tür sağlamasını yapma görevini üstlenmiştim ayetlerin.

Ama doyururken bir dilenciyi, ''allah var'' (!) hiç düşünmedim huriyi !

Vicdani ağır basandım hep, devamım onda ''şükürler ola''.

Ama yetilerimin azlığıyla dürtülmekten alamıyordu bu bile...

Hem bir genetik var değildi ki canım annemin benzeri olayım.

Doğruları sınırlı, kanıtlığı rastlanmayan bir gezide koltukta bulamıyordum artık.

Son'a, gerçeğe erişiyordum, ama farkındaydım ki zordu yıkması...

Tabularımı eritmek için kızgın bir ateşti ihtiyaç, ve üşümekten yorgunluktu artık bendeki vazgeçiş...

Derken, bu sayede uğradığım; kayıtımla uslamlama yolunda bir koca HİÇ çiziyordum.

Defigam etmenin ise yalvarışla değil, emeğe sarılmakla kazanıldığını öğreniyordum.

İnsanları sevmek, pisliğe lanet için ve, gereken olmayışına tapıyordum öncesi en kutsalımın; dinin!

Çok gün sonra...

Ben artık;

Geçmişle utanarak daha vicdanli, bugün ile ferah bir gelecekteyim.

Çünkü dün kellesi kesilenlerin katil ortakları değil, onlara ağıtlar yakanım.

Diri diri yanan aydınların boşvermişliğini boşverip, Madımak sıcaklığında kahrolanım...

18'lik akranların, Belkıs ile Serpil'in gençliğine yananım...

Ve artık; Yıllardır aynı inancı paylaştıklarımca düzülen;

Ne ülkemdeki canlara yönelik ''mum söndü'' safsatasına...

Ne dünyanın diğer ucundaki farklılıkların ''öcü'' ilan edilmesine..

Ne de üstünlüğe, ne de ''öteki''liğe...

Hiçbirine ayıracak vicdansızlığım yok!

Kutsallarındaki; ''Sizden olmayanları dost edinmeyin'' (Maide, 5/51) uyarısıyla sevgiye sınır koyanlara...

Hemcinsi olmayanlar ile hak farkını (Bakara/228) kabul edenlere...

''Kafire şiddet mübahtır'' tasarısında yer etmekten suçluluk duymayanlara...

Çelişkilerin diz boyu, yasakların ve engellerin çıkar koktuğu bir kutuptan kendilerini alıkoyamayanlara...

Ve kaynağını satır atlamadan okumayı başaramayanlara...

Ve Madımak'da mide ibadeti yapılırken, 12 yaşındaki Koray'dan, henüz 16'ydı ki Asuman'dan, utanmayanlara...

O gün otelde, dün yayınevinde ve sokakta, yarın belki de bir 10.köyde alınacak canların ''engeliyiz'' i haykıramayanlara, korkanlara bundan, yüreksiz, vicdansızlara ve...

Tüm bu vahşetlerin ortam sağlayıcılarına...

Yuh yuh susanlara.

Ali Barış KURT
alibariskurt@hotmail.com
Kaynak: www.2temmuz.com
21.04.2007
Moderatöre Bildir   Logged
PoWeR
er
*

Üyelik Bilgileri
Yuh Yuh Susanlara!

sitelerinden de yazılarından da kendilerinden de iğrendim. provokasyon yapmaya çalışılmış ama biraz daha çalışmanız gerek bu yazı komik Gülümseme

nihan
er
*

Üyelik Bilgileri
Yuh Yuh Susanlara!

Nedir komik ve iğrenç olarak gördüğün, masum 37 canın bir otelde kıstırılıp yakılarak öldürülmesi mi? Alevi-sünni ayrımını bir tarafa bırakalım ben insanım diyebilen hangi insan evladı  böylesi bir katliama kayıtsız kalabilir,  hadi onu geçtik İslamiyet’in emrettiği ölüye, vasiyetine, yattığı yere saygı gösterme düsturundan da mı haberin yok. Provokasyon yapılmış diyorsun asıl provokasyonu hoşgörü dini İslamiyet’i kendi çıkarları için kullanmayı adet edinmiş gerici zihniyet yapmıştı 2 temmuz günü. Futbol için gösterdiğiniz fanatizmin birazını olsun bu ülke için, insanlık için kendinizi geliştirme yolunda gösterebilmiş olsaydınız şimdi böylesi sözler ederek asıl kendi bilgisizliğinizin ne kadar komik ve iğrenilesi olduğunu kendi ağzınızla aşikar etmezdiniz.
      Hz. Muhammet'in yolundan ayrılınmamasını emrettiği, İslamiyet’in yok olmasını önlemek uğruna Kerbela'da şehit düşen Hz. Hüseyin'in sevgili babası, senin iğrenç bulduğun Alevilerinse yoluna baş koyduğu Hz. Ali ne der bilir misin: "Başkasından görüp duyup çirkin bulduğun şeyi, kendin için de çirkin bul. Sana yapılınca razı olamayacağın şeyi, insanlara da yapma. Bildiğin az bile olsa zararı yok, fakat bilmediğini söyleme. Sana söylenmesini istemediğin şeyi sen de başkasına söyleme."
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

vista styLe Design by MagoSa
Smfciyiz Desing Team
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList |
Bu Sayfa 0.076 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu

wWw.Karar.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

_
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir Ayrıca Forumumuzda Mp3 ve Film Paylaşımı kesinlikle yasaktır. Belirtilen konular ile ilgili şikayetlerinizi karar@karar.org adresine bildiriniz.Şikayetiniz acil ise irtibat numaramız +90 0538 420 38 85
eXTReMe Tracker
hosting arkadas