+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum » Beyin Fırtınası » Makaleler (Moderatör: Master)
 Ahmet Altan: Kim bu Türklük düşmanları...

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Konu: Ahmet Altan: Kim bu Türklük düşmanları...  (Okunma Sayısı 494 defa) Seçenekler Arama
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

Bilmek kadar mühimdir bildiğini paylaşmak

www.TurkiyeMirc.Org
Üyelik Bilgileri WWW

Benim anladığım kadarıyla Türk olmak çok kolay bir şey.

"Kahrolsun emperyalizm," "kahrolsun Ermeniler," "kahrolsun hainler," diye bağırdın mı, tamam, sen iyi bir Türksün.

Bu mu gerçekten Türk olmak?

Yetiyor mu bu kadarı Türk olmaya?

Yabancı bir ülkenin ajanı buraya gelip Türk taklidi yapmaya kalksa hiç de zorlanmayacak.

Üç cümle ezberleyip bağırdı mı, sadece Türk olmayacak bir de "vatansever Türk" olacak.

Ne kolaymış Türk olmak.

Türklerin ana dili olan Türkçeyle bir sayfalık bir kompozisyon bile yazamıyormuşsun.

Yazmayı bırak, Türkçe düzgün cümleler kurarak beş dakika konuşamıyormuşsun.

Bunlar önemli değil.

Beş tane Türk şairinin adını söyleyip, iki tane şiiri ezberleyememişsin.

Türkçe yazılmış iki roman okumamışsın.

Ikinci Meşrutiyet'in hangi tarihte ilan edildiğini bilmiyormuşsun.

Mahmut Şevket Paşa'nın adını bile duymamışsın.

Babıali baskınında vurulan Harbiye Nazırı'nın adını söyleyemiyormuşsun.

Balkan Savaşı'nı nasıl kaybettiğimiz konusunda bir fikrin yokmuş.

Çanakkale Savaşı'nın komutanı kimdi diye sorulduğunda boş boş bakıyormuşsun.

Şeyh Galip'in adını bile duymamışsın.

Tasavvuf'un ne olduğunu bile bir kere düşünmemişsin.

Ali Paşa'dan bir anekdot bile anlatamıyormuşsun.

Kanuni'nin çadırında boğdurduğu şehzadesinin adını bilmediğin gibi, böyle bir olaydan haberdar bile değilmişsin.

Birinci Meclis'te neler tartışıldığını hiç merak etmemişsin.

Harekat Ordusunun üç ünlü kurmay subayını say desem, sayamıyormuşsun.

Bunların hiçbiri önemli değil.

"Kahrolsun vatan hainleri" diye bağırdın mı sen Türksün.

Türklüğün nasıl olması gerektiğini anlatabilirsin.

Türklerin çıkarının ne olduğunu herkese öğretebileceğine eminsin.

Savaşmayı, öldürmeyi alkışlamak Türk olmak için yeterli sence.

O savaşların niye kaybedildiğini araştırmak, yeni yenilgilere engel olmaya uğraşmak ise Türk düşmanlığı.

Balkan savaşı öncesinde Cemil Topuzlu'nun neler söylediği, o savaşa hangi şartlarda girildiği, yenileceğimizi bilenlerin bile neden ağzını açamadığı konusunda bir fikrinin olmaması neyi değiştirir?

Savaşı "hainler" yüzünden kaybettiğimizi söyler çıkarsın işin içinden.

Bu tek cümle seni "iyi bir Türk" yapar.

Türklüğün böylesine "cehaletle", "cinayetle", "zorbalıkla" özdeşleştirildiği bir başka dönem daha var mı acaba tarihimizde?

Kim bu adamlar?

Türklüğü bu kadar ucuzlatan, çirkinleştiren adamlar kim?

Amaçları ne?

Ne günahlarımızı bilirler, ne sevaplarımızı bilirler.

Tarihimizin ne gölgesinde, ne ışığında dolaşmışlar.

Dilimizi sevmiyorlar, edebiyatımızı sevmiyorlar, mizahımızı sevmiyorlar.

Ama Türklük hakkında konuşur duruyorlar.

Türklüğün zorbalık olduğunu anlatıyorlar.

Hayatımın hiçbir döneminde ırkımın, kavmimin, geçmişimin, "Türk olduğunu iddia eden" birileri tarafından bu kadar aşağılandığını görmedim.

Hiçbir zaman milliyetçi olmadım, hiçbir zaman ırkçı olmadım ama artık benim bile tahammülümü aşan bir saldırı altında Türklük.

Düzgün bir Türkçe bile konuşmayı beceremeyen birileri kendilerini "Türklüğün" sahibi gibi sunmaya çalışıyor.

"Cahil olmayan, zorba olmayan" biri Türk olamazmış inancını yaymaya uğraşıyor.

"Türkleri" dünyanın "lanetlileri" haline getirmeye çabalayan bu adamları kim destekliyor, niye destekliyor?

"Türk olmak" adına "Türklüğü aşağılayan" bu adamların arkasında kim var?

Niye Türklüğe bu kadar düşmanlar?

Yunus Emre'si, Pir Sultan'ı, Nazım'ı, Cahit Sıtkı'sı, Yahya Kemal'i, Necip Fazıl'ı, Halit Ziya'sı, Peyami Sefa'sıyla parlak bir geçmişin, zengin bir dilin, derin bir duyarlılığın çocuklarıyız biz.

Dilimizi, şiirimizi, efsanelerimizi, masallarımızı, mizahımızı, hicvimizi seviyoruz.

Her Türk'ün övüneceği bu büyük mirası da "Türklüğü zorbalıkla ve cehaletle " özdeşleştirmeye çalışan bu kuşkulu insanların çirkinleştirmesine izin vermeyeceğiz.

Edibali'yi, Şeyhülislam Yahya'yı, Kaygusuz Apdal'ı, Karacaoğlan'ı, Mevlana'yı vahşice, barbarca saldıran bu insanlara karşı savunacağız.

Türklerin nasıl şiir yazdığını bilmeyen, bu dili sevmeyen birilerinden bu kavmi korumak zorundayız.

Bin yıllık bir mirası üç günde kirletmeye uğraşıyorlar çünkü.

Kavmimizin güzel ve değerli olan nesi varsa parçalamak, yok etmek istiyorlar.

Hiç kimse Türklüğe bu kadar düşmanca saldırmamıştı.

Üstelik bu kez saldıranlar bizim bayraklarımızı sallıyorlar.

Bakiş açisina saygi duydugum bir yazi.Paylaşmak ve bu konuda fikirleri olan varsa dinlemek istedim..

Saygilarimla
Moderatöre Bildir   Logged

Bilmek kadar mühimdir ; bildiğini paylaşabilmek
               http://www.TurkiyeMirc.Org/
               http://www.KaRaR.Org/
AYÇA
er
*

Üyelik Bilgileri

kesinlikle böyle bir genelleme yapılamaz..
''Düzgün bir Türkçe bile konuşmayı beceremeyen birileri kendilerini "Türklüğün" sahibi gibi sunmaya çalışıyor.

"Cahil olmayan, zorba olmayan" biri Türk olamazmış inancını yaymaya uğraşıyor.''
bu ne demektir..hiçbir zaman milliyetçi olmadığını savunan yazarımızla aynı görüşleri savunmuyorum,milliyetcilik bu kadar ucuz olamaz,basite yada 3 yada 5 görüntüyle sonlandıralamaz..

Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

www.TurkiyeMirc.Org
Üyelik Bilgileri WWW

Türk'lük adina hiç bir değer den haberi olmayan , tarihi bugünü bilmeyen geleceğe dair hiç bir fikri olmayan , fikir üretme çabası hiç olmayan , Türk diline saygi duymayan özen göstermeyen , önemini bilmeyen ve bilmek konusunda hiç bir çabası olmayan ama eline bayrak aldığında , Türk tarihine bilen ve sagi duyan , Türk dilini bilen ve kullanırken bu dile özen gösteren , Türk ve Türkiye adına geleceğe dair pozitif planlar yapan , Türk ün tarihini bilen bugününü bilen   'Milliyetçi değilim ama bu ülkenin vatandaşıyım ve seviyorum bu ülkeyi' diyen vatandaşlarimizdan daha çok 'Türk' görünenlerden bahsediyor yazarımız. Yüreğimizle düşünüp çevremize söyle bir bakalim.Bırazcık kucucuk ufacık da olsa haklılık payı yok mu ?

mare_nostrum
er
*

Üyelik Bilgileri

Yazarın soyledıklerı ıle hem fıkırım. Yurt dısına cıkanınız olduysa ya da gun olur, yurt dısına cıkarsanız, Turk lugunuzden ve ınsanlıgınızdan nefret edebılırsınız...

Bir gün mutlaka...
hayati
er
*

hayati güzel kılabilmek için tüm hayati çabalarım

Üyelik Bilgileri

Daha önce yurt dışında bulundum ama söylediğiniz gibi insanlığımdan utandığım oldu lakin Milliyetimden asla utanmadım ve hatta gurur duydum insanlığımdan utandım çünkü insanlık vasfını kaybetmiş maddeci yığınlarla karşılaştım bir milyon kez ve hatta rakmların alamayacağı kadar çok şükür ediyorum ki bu topraklarda doğmuşum Türk olarak doğmuşum.Mare Nostrum kendini bu konuda umutsuz ve mutsuz hissettiğinde mutlu olabilmek için şu veciz sözü hatırla
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Herşey Türk İçin ; Türk'e göre ; Türk tarafından.
AYÇA
er
*

Üyelik Bilgileri

kimin 32 dişi sağlamdır bunu söyler misiniz? yada şöyle diyelim sevgili Ahmet Altan ın hoşnut olmadığı milliyetçilere karşılık, onu hoşnut eden insanların sahip olduğu görüşü hepimiz gayet iyi biliyoruz..tabiki olmalıda çünkü demokrasi budur ,biz her görüşe açığız ama biz neden demiyoruz Ahmet Altan la aynı görüşte olan insanlara ''ELİNE GAZETE ALIP MEYDANLARDA YUMRUK KALDIRIP,BÖLÜCÜ SLOGANLAR ATIP,KARDEŞİ KARDEŞE ÖLDÜRTÜP,YASADIŞI GRUPLARA KAYNAK SAĞLAYIP VE EN ÖNEMLİSİ TÜRKİYE CUMHURİYET İ POLİSİNE,ÜLKEMİZE,MİLLETİNE HIYANET EDİP SONRADA BEN TÜRK VATANDAŞIYIM DİYORSUNUZ DEMİYORUZ''varsın Türkçe yi doğru konuşamasın,varsın doğru cümleler kuramasın, varsın tarihi tam olarak bilemesin VATAN SEVGİSİNDE ÖNCELİK KALPTEDİR,BEYİNDE DEĞİL..ve emin olun herkes TÜRK doğabilir ama TÜRKÜM diyemez..
Ben bunu yurtdışında değil,uzayda bile savunurum emin olun mare,ve hayati yazınızı çok beğendim..
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

www.TurkiyeMirc.Org
Üyelik Bilgileri WWW

Konunun Özünden uzaklaştığımızı goruyorum ve kucuk bır hatırlatmada bulunmak ıstıyorum.Konumuz : Bır yazarın gunumuze bakıs acısı(Turkluk acısından)
Ahmet ALTAN ı sevelım ya da sevmeyelım , fıkırlerıne onem verelım ya da vermeyelım ama yazdıgı makalede cevremıze baktıgımızda gercek olan olguları gormuyormuyuz ?
TÜRK adını dılını kulturunu ozunu tarıhını bugununu bılmeyenler ve bılmedıklerı gıbı umursamayanlar bugün ; Türk ve Türklük adına calısan vakıf dernek kurum ve kuruluslarda ön planda degıl lermı ? Yetkı sahıbı degıl ler mı ? Soz sahıbı degıller mı ? Hemde Turklugu , dılını kulturunu ozununu tarıhını onemseyen ınsanların sozlerıne ragmen bır yetkıye ve soze sahıp degıller mı ? --[Istısnalar elbette vardır] -- Yazar buna dıkkat cekıyor ve ben yazarın bu yazısı oncesındede sahsım adına bunun farkındaydım.
Nedır ? Turk dogmak yeterlımıdır Turk olmak ıcın ? Ya da meydanlarda slogan atmak ? Sahsı gorusume gore 'Ben Türk'üm' dıyenın Türk lüğünü sorgulamam saygı duyarım sorgulamak ta kımseye dusmez ama konu ben Türk'üm dıyenın Türk lüğünü reddetmek degıl , konu ; Türklük adına emek veren ınsanların Türk olmak adına hıc bır emegı olmayan ınsanların bu konu baslıgı altında gerı planda olmaları. Bakalım cevremıze , yasadıklarımıza , gorduklerımıze .. Boyle bır cok ornek yok mu ? Benım yasadıgım , bızzat ıcınde olarak yasadıgım sayısız ornek var.Bu bır cark.Bırılerı Ben Türk'üm dıyerek bu soylemden ekmek yıyor.Ekmek yemenın yanında bırılerınede pasta yedırıyor.Ama ya gercekten Türk olmayı bılen Türk gibi yasayan Türk 'e kulturune dılıne ozune tarıhıne saygı duyan ve onemseyenler ? Onlar neredeler ? Pasta yenebılıyor mu ? [Istısnalar elbette vardır]
Ahmet ALTAN benım goruslerımde muhım bır mevkıye sahıp degıl ama elımı vıcdanıma koydugumda ve yazısını okurken yasadıklarımı gorduklerımı duyduklarımı resmettıgımde , goz bebeklerimde gorduklerım yazıya yakın sekıller.
Ama her ne olursa olsun umutlarımız tukenmeyecektır elbette.Türk'ten faydalananlar ile Türk'ü sevenlerin mucadelesınde hıc bır zaman vazgecmek bılmeyecegız.
Not : Sevgı EMEK Ister.
Not1: Umutların Bittiği Yerde Türk'ün Kudreti Başlar.
-
Saygılarımla
-

AYÇA
er
*

Üyelik Bilgileri

Ahmet Altan a bende bu sözü armağan ediyorum Sırıtan
''Biz güzeliz sende güzelleş, bizim huyumuzla huylan, başkalarının huyunu bırak.Cevher madeni olmak istiyorsan gönlünü aç, göğsünü deniz haline getir''

Mevlana Hazretleri..
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

www.TurkiyeMirc.Org
Üyelik Bilgileri WWW

Eminim Hediyeniz  kendısıne ulasmıstır AYÇA.
Ama soyledıgımı lutfen dıkkatle analız edınız. Konu Ahmet mehmet degıl konu cevremıze baktıgımızda gordugumuz bır gercegı temel alan bır yazı.Boyle bakarsak ortaya cıkan sonuc bızı ılerletecektır dıye dusunuyorum.

AYÇA
er
*

Üyelik Bilgileri

Tabiki Can bey haksız değil sizin yazınız da gayet makbulüm fakat genelleme yanlış ve böyle bir genellemeyi Ahmet Altan ın yapması daha bir yanlış..bence beyfendi kendisi şuh romanlarına devam etsin orda daha başarılılar Sırıtan
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

www.TurkiyeMirc.Org
Üyelik Bilgileri WWW

Peki sizden rica etsem yazıya sadece ıcerık olarak bakarmısınız ? yazarından soyutlanmıs bır yazı olarak bakarmısınız ? Hem benım rıcamı kırmazsınız hemde bu rıcamı kırmadıgınızda ortaya pozıtıf ve ogretıcı fıkırler cıkacaktır.
Yuregınızden Operım
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2007, 05:22:36 ÖS Gönderen: Master » Moderatöre Bildir   Logged

AYÇA
er
*

Üyelik Bilgileri

tabi haklı buluyorum bazı noktaları bunu belirttim..Türkçülük,Türklük altında dönen oyunlar,yobazi hareketler ben bunu asla tasvip etmiyorum ve bu insanlarla aynı Türklük çadırında yaşamıyorum,yaşamıyoruz. Fakat bu yazı çürük dişlerin yanında iyi dişleride çekmiş buda can acıtır..

ActioN
er
*

ActioN=EkşıN

Üyelik Bilgileri

Yazarın soyledıklerı ıle hem fıkırım. Yurt dısına cıkanınız olduysa ya da gun olur, yurt dısına cıkarsanız, Turk lugunuzden ve ınsanlıgınızdan nefret edebılırsınız...

Bu söze asla katılmıyorum katılmamda mümkün olmaz... hiç bir türk her ne sebebden olursa olsun türklügünden nefret etmez türklükgün ne oldugunu bilmek lazım önce bunu yazarken ... degil dünya tüm kaainatı görsem genede nefret etmem ... ayrıca yurt dışındakileri görünce türklügümle dahada gurur duyuyorum insanlık ve ahlak adına bi çok şeyi yaşatmaya devam ediyoruz biz.. bizi onlarla kıyaslamanız bile yanlış  şanlı bir milletin evlatlarıyız biz üç beş çapulcuyu ve onların sözlerini bu millete maledenler büyük hataya düşer... ebediyen var olacak ve büyüklügünü koruyacak bir milletiz biz .. herkes haddini bilicek düşünce özgürlügü adı altında kimse bu milleti aşagılayamaz küçümseyemez heleki bu ülkenin ekmegini yiyorsa daha dikkatli olucak yaşadıgı ülkeye namkörlük kadar aşagılık bir davranışta bulunanın zaten düşüncesine saygı duyulmaz türkiyeye ve türk milletine  dil uzatanların dilini keseriz..
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2007, 01:33:31 ÖÖ Gönderen: ActioN » Moderatöre Bildir   Logged

ActioN
mare_nostrum
er
*

Üyelik Bilgileri

Paylasım ıcın tesekkurler....

Bir gün mutlaka...
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

www.TurkiyeMirc.Org
Üyelik Bilgileri WWW

ben tesekkur ederım

Sayfa: [1] 2   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer: