+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum » İslam ve İnsan  » İslami Öyküler ve Hikayeler (Moderatörler: Master, eroğlu)
 mevlana' dan..

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: mevlana' dan..  (Okunma Sayısı 1257 defa) Seçenekler Arama
yesil
Forum Admin
er

Bildiğim Bir Tek Şey Var,Hiç Bir Şey Bilmediğim

mevlana' dan..

Moderatöre Bildir   Logged

"Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın. Yapılması gereken tek şey sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır.
ÖNEMLİ OLAN; HAYATTA EN ÇOK ŞEYE SAHİP OLMAK DEĞİL, EN AZ ŞEYE İHTİYAÇ DUYMAKTIR."
AYÇA
er
*

mevlana' dan..

Mevlana Hazretlerini ve derin anlamlar içeren sözlerini çok severim..çok güzel bir paylaşım olmuş..
ActioN
er
*

ActioN=EkşıN

mevlana' dan..

Melana hz'lerinin Allah aşkından sorhoşluk haliyle dönerek cezbe halide Allahı zikrettigini biliyoruz.. ama malesef bunu bir gösteri haline getirdiler .. her dönen mevlana olmaz mevlana gibi olmak için mevlana gibi yaşamak lazım,mevlananın sözlerinin tesiri ve hayatımıza yansıması için mevlananın içindeki cevhere bakmak lazım... nacizane rahatsız oldugumbi konu yeri gelmişken yazayım dedim... Gülümseme dream tşkler paylaşımın için..

ActioN
sinanay
er
*

mevlana' dan..

tasavvuf öğretisinin bir sonucudur müzik eşliğinde zikir.Ama bu öğretiyi uygulayanlar bunu bir gösteri olsun diye değil ibadet etmek için bu amaç uğruna uygularlar.Ama tarihte düşünceleri , yaptiklari ile yüce dinimizin güzel yönlerini ortaya çikaran insanlarin yaşayiş tarzlari hep resmedilmiştir.resmedilmekten kasit bunun günümüzdede canlandirilmasidir.bunun amaci gösteri değil bu muhim kişilierin fikirlerini aktarabilmek , onlarin daha iyi tanıınmasini sağlamak ve o duygulari paylaşabilmektir.bu açidan bakarsaniz belki rahatsizliğiniz bir nebze azalir action.

paylaşim için teşekkürler dream.
ActioN
er
*

ActioN=EkşıN

mevlana' dan..

benim kastetmek istedigim mevlananın sadece bu yönünü tanımak degilde,onu gerçekten anlamaya çalışmak daha önemli .. marifet=Allahı bilmek degil anlamaktır buyurmuş alimler ayrıca ibadetin gizli olanı makbuldur .. Gülümseme  mevlanayı sadece bu semazen şekliyle bilmek hata olur... o dönerken kainatla birlikte Allah'ı zikr ediyordu ... bunu anlatmanın bi yolunu bulsalar semazenlerden daha tesirli olacagından eminim ... teşekkürler sinanay düşüncelerini paylaştıgın için Gülümseme

ActioN
AYÇA
er
*

mevlana' dan..

action bu zikirler mevlana hazretlerinin yaşam biçimini,dünya görüşünü,kalp gözünü onun olan herşeyi içinde hissetmek için yapılan törenlerdir,bu törenlerin amacı sosyal bir eğlence değildir..mevlana hazretleri ve yoldaşları günlerce aç ve susuz kalarak günlerini sadece ibadetle geçirip,fani dünyadan uzak ALLAh a yakın olmak amaçla yapılmış olan zikirlerdir ve yüzyıllardır bu zikirler günümüzdede amacını korumaktadır..bence bundan rahatsız değil aksine mutlu olmalısınız..
ActioN
er
*

ActioN=EkşıN

mevlana' dan..

hiç bir ibadet gösteri biçiminde yapılamaz .. AYCA  kendinde sölüyorsun mevlana hz ac ve susuz sekilde gunlarce ibadet ederdi o zaman mevlana gibi yapıcaklar yada yapmıycaklar... ibadet'te riya olmaz .. hiç bir zikir şekli gösteri haline getirilmemeli .. önce burda bi anlaşalım ..  din buna ne diyor once onu bi arastırıp yorum yapılırsa daha faydalı olur.. ayrıca tasavvufta asla gosterise yer yoktur.. mevlana hz.leri tasavvufu birebir yasayan buyuklerdendır.. demekki riya gosterisin tasavufta yeri yok mevlana hz.leri sag olsa idi ne derdi acaba bunu gosteri haline getirenlere .. ya semazenlik yapsınlar bunun bı faydası olmaz o halet-i ruhiyeyi yakalayamadıktan sonra gunlarce yapsanız faydasıda olmaz ınsanlara çok fazlada bısey ogretemessiniz.... bak bu sözo çok severi.. seyyid abdul hakim el huseyni hz.leri söyle buyurmus  .. içindeki akrebi gormeden karsındakinin yuzundeki sinege ufleme .. eyer yaşamıyorsanız anlatmanın tarif etmenin kıymeti pek yok... anlatmak istedigim  mevlanayı boyle seylerle degilde onun bize anlatmak ve yasamamızı istedigi omrumuzu nasıl hayata gecirebiliriz ... isteyen istedigi kadar donsun .. bunun faydası olmaz kapıdan cıkınca unutur ınsanlar unutamayacakları seyleri onlara ogretmelı ...  umarım anlatabilmisimdir  AYCA .. teşekkürler Gülümseme

ActioN
AYÇA
er
*

mevlana' dan..

'''eyer yaşamıyorsanız anlatmanın tarif etmenin kıymeti pek yok... anlatmak istedigim  mevlanayı boyle seylerle degilde onun bize anlatmak ve yasamamızı istedigi omrumuzu nasıl hayata gecirebiliriz ... '''

action bunlar sizin sözleriniz üzgünümki kendinizle çelişiyorsunuz..hem yukarıdaki sözü söylüyorsunuz hemde karşı çıkıyorsunuz, bu zikirler mevlana hazretlerinin yaşam tarzını yansıtıyor ve insanlar onu anmak için,sizinde dediğiniz gb ''onu yaşamak için'' bu törenleri gerçekleştiriyor, günlerce mevlana hazretleri gb yaşayarak bunu yapıyorlar ve siz yüzyıllardır süre gelmiş bir geleneği biranda yakıp yıkıyorsunuz bence bu milli bir değerdir ve sahip çıkmak gerekir.Ayrıca mevlana hazretleri evrensel bir dil gb dir..bu dili öğrenmenin yolu zikirlerinden,fikirlerinden geçer.. şu açıdanda bakabiliriz; Fatih Sultan Mehmet Han ın istanbul u fethi her yıl genellikle o anı yaşatmak için kızaklarla gemiler çıkarılır karaya..bu tür törenler çok önemlidir,hiçbir açıdan bakamıyorsanız bu açıdan bakınız lütfen..umarım anlaşabildik..kolay gelsin
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2007, 10:21:01 ÖS Gönderen: AYÇA » Moderatöre Bildir   Logged
ActioN
er
*

ActioN=EkşıN

mevlana' dan..

ben mevlevi cemaatine bi söz söylemiyorum ki... anlaşıldı iyice okumadıgınızı düşünüyorum yazıyı  mevlanayı fatihalarla dualarla anmayı tercih ederim japonların karşısında semazen çıkararak degil ...  bunların tasavvufta yeri olmadıgını sölüyorum .. (mevleviler'e sonsuz saygım var ve onların bu şekil ibadetlerinede saygılıym samezenlerinede onları karıştırmayalım)  bak tasavvuf ehli insanlar .. kafirlerin mezarlarından bile uzaktan geçerler ki manevi rahatsızlık zulmet vermesin diye  siz geçtinizki turistlere gösteri haline getiryosunuz.... neyse fikirlerini paylaştıgın için teşekkür ederim ayca ....  keşke herşeyi yoluna koymuş olsakta tartışılacak bunlar kalmış olsa Gülümseme ...

ActioN
AYÇA
er
*

mevlana' dan..

ben yazıyı gayet iyi okuyorum ve emin olun çokta iyi bir okuyucuyum,fakat siz çok sabit fikirli birisisiniz..japonların önünde yapılan semazende bir zikir gösterisidir,yoldan 3-5 adam toplayıp hadi japonların önünde iki dönün demiyor kimse.Bu semazenler yıllarca hoca efendiler dediğimiz,mevlana efendimizin izinden giden insanlar tarafından eğitilir ve bu kişiler tarafından gerçekleştirilir.ayrıca japonlar alkışlayalımda eğlence olsun diede izlemiyor bu gösterileri mevlana hazretlerini bir nebze olsun anlamak,tanımak için izliyorlar ve bunlar gayet gerekli ve önemli şeyler..son noktayıda koyuyorum.bence tartışıcak çok konu var..kolay gelsin..
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2007, 04:43:20 ÖS Gönderen: AYÇA » Moderatöre Bildir   Logged
ActioN
er
*

ActioN=EkşıN

mevlana' dan..

sabit fikirli degilim, beni anlamak istemediginiz ortada, düşüncelerize saygı duyuyorum... 

ActioN
cerencan
Forum Admin
KUVVET KOMUTANI

PITIRCAN

mevlana' dan..

...
     Öldüğüm gün tabutum götürülürken,
     Bende bu dünya derdi var sanma.
     Benim için ağlama;yazık vah vah,deme.
     Şeytanın tuzağına düşersen o zaman ağlamalısın.
     Cenazemi toprağa verdikleri zaman,elveda,
     Demeye kalkışma,
     Çünkü mezar cennet topluluğunun perdesidir.
     Batmayı gördün değil mi?Doğmayı da seyret.
     Güneş ve aya guruptan hiç ziyan gelir mi?
     Yere hangi tohum ekildi de bitmedi?
     İnsan tohumu bitmez diye şüpheleniyor musun?
     Toprağa konulduğumu sanıyorsun değil mi?
     Benim ayağımın altında yedi kat gök vardı.
                                mevlana celaleddin rumi

sinanay
er
*

mevlana' dan..

ALLAH dostu bir kişi Mevlana..Dünya mevlana yil'ini kutluyor.. Ya biz  bizim içimiden çikan bu mühim kişiye ne kadar değer veriyoruz.? onu ne kadar taniyoruz.?

emeğine sağlik cerencan
AYÇA
er
*

mevlana' dan..

Haccı ekber yapmak istersen bir gönül tamir et.
Bir gönülün bin kabeden üstün olduğunu bil.
Unutma ki Kabe Azer neslinden Halil in bina ettiği,
Gönül ise Allah ın cemalinin göründüğü yerdir.

Mevalana Hazretlerinden..
harun
er
*

mevlana' dan..

MEVLANA HZ. zaten ölüm gününü düğün günü olarak kabu etmemiş mi???

''SENİ SEVİYORUM DERKEN'' sözün hakkını verin!!!
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

vista styLe Design by MagoSa
Smfciyiz Desing Team
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList | forum |
Bu Sayfa 0.064 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu

wWw.Karar.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

_
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir Ayrıca Forumumuzda Mp3 ve Film Paylaşımı kesinlikle yasaktır. Belirtilen konular ile ilgili şikayetlerinizi karar@karar.org adresine bildiriniz.Şikayetiniz acil ise irtibat numaramız +90 0538 420 38 85
eXTReMe Tracker
hosting arkadas
Karar.Org Forum Sistemimiz ; forum , turkforum, turkiyeforum, turk forum , turkiye forum, forum siteleri, cep forum, oyun forum, muzik forum, Forum, forumfor, bedava forum, forum sohbet, forumlar, bedava forumlar, karar, karar forum, karar sohbet, secim, seçim, secım, 2009 seçim, yerel seçim, yerel secim, 2009 yerel seçim, anket, anketler, 2009 yerel seçim anket, anketleri, tahmin, tahminleri, belediye seçimleri, 2009 belediye secimleri, adaylar, adayları , matematik, matematikçi, matematikci, ünlü türk matematikciler, ünlü türk islam matematikçileri, geleneksel sanatlar, geleneksel sanatlarımız, gibi kelimelerde GooGLe.Com.TR 'de yer almaktadır.