|
|
AYÇA
er

|
Mevlana Hazretlerini ve derin anlamlar içeren sözlerini çok severim..çok güzel bir paylaşım olmuş..
|
|
|
|
|
ActioN
er

ActioN=EkşıN
|
Melana hz'lerinin Allah aşkından sorhoşluk haliyle dönerek cezbe halide Allahı zikrettigini biliyoruz.. ama malesef bunu bir gösteri haline getirdiler .. her dönen mevlana olmaz mevlana gibi olmak için mevlana gibi yaşamak lazım,mevlananın sözlerinin tesiri ve hayatımıza yansıması için mevlananın içindeki cevhere bakmak lazım... nacizane rahatsız oldugumbi konu yeri gelmişken yazayım dedim...  dream tşkler paylaşımın için..
|
ActioN
|
|
|
sinanay
er

|
tasavvuf öğretisinin bir sonucudur müzik eşliğinde zikir.Ama bu öğretiyi uygulayanlar bunu bir gösteri olsun diye değil ibadet etmek için bu amaç uğruna uygularlar.Ama tarihte düşünceleri , yaptiklari ile yüce dinimizin güzel yönlerini ortaya çikaran insanlarin yaşayiş tarzlari hep resmedilmiştir.resmedilmekten kasit bunun günümüzdede canlandirilmasidir.bunun amaci gösteri değil bu muhim kişilierin fikirlerini aktarabilmek , onlarin daha iyi tanıınmasini sağlamak ve o duygulari paylaşabilmektir.bu açidan bakarsaniz belki rahatsizliğiniz bir nebze azalir action.
paylaşim için teşekkürler dream.
|
|
|
|
|
ActioN
er

ActioN=EkşıN
|
benim kastetmek istedigim mevlananın sadece bu yönünü tanımak degilde,onu gerçekten anlamaya çalışmak daha önemli .. marifet=Allahı bilmek degil anlamaktır buyurmuş alimler ayrıca ibadetin gizli olanı makbuldur ..  mevlanayı sadece bu semazen şekliyle bilmek hata olur... o dönerken kainatla birlikte Allah'ı zikr ediyordu ... bunu anlatmanın bi yolunu bulsalar semazenlerden daha tesirli olacagından eminim ... teşekkürler sinanay düşüncelerini paylaştıgın için 
|
ActioN
|
|
|
AYÇA
er

|
action bu zikirler mevlana hazretlerinin yaşam biçimini,dünya görüşünü,kalp gözünü onun olan herşeyi içinde hissetmek için yapılan törenlerdir,bu törenlerin amacı sosyal bir eğlence değildir..mevlana hazretleri ve yoldaşları günlerce aç ve susuz kalarak günlerini sadece ibadetle geçirip,fani dünyadan uzak ALLAh a yakın olmak amaçla yapılmış olan zikirlerdir ve yüzyıllardır bu zikirler günümüzdede amacını korumaktadır..bence bundan rahatsız değil aksine mutlu olmalısınız..
|
|
|
|
|
ActioN
er

ActioN=EkşıN
|
hiç bir ibadet gösteri biçiminde yapılamaz .. AYCA kendinde sölüyorsun mevlana hz ac ve susuz sekilde gunlarce ibadet ederdi o zaman mevlana gibi yapıcaklar yada yapmıycaklar... ibadet'te riya olmaz .. hiç bir zikir şekli gösteri haline getirilmemeli .. önce burda bi anlaşalım .. din buna ne diyor once onu bi arastırıp yorum yapılırsa daha faydalı olur.. ayrıca tasavvufta asla gosterise yer yoktur.. mevlana hz.leri tasavvufu birebir yasayan buyuklerdendır.. demekki riya gosterisin tasavufta yeri yok mevlana hz.leri sag olsa idi ne derdi acaba bunu gosteri haline getirenlere .. ya semazenlik yapsınlar bunun bı faydası olmaz o halet-i ruhiyeyi yakalayamadıktan sonra gunlarce yapsanız faydasıda olmaz ınsanlara çok fazlada bısey ogretemessiniz.... bak bu sözo çok severi.. seyyid abdul hakim el huseyni hz.leri söyle buyurmus .. içindeki akrebi gormeden karsındakinin yuzundeki sinege ufleme .. eyer yaşamıyorsanız anlatmanın tarif etmenin kıymeti pek yok... anlatmak istedigim mevlanayı boyle seylerle degilde onun bize anlatmak ve yasamamızı istedigi omrumuzu nasıl hayata gecirebiliriz ... isteyen istedigi kadar donsun .. bunun faydası olmaz kapıdan cıkınca unutur ınsanlar unutamayacakları seyleri onlara ogretmelı ... umarım anlatabilmisimdir AYCA .. teşekkürler
|
ActioN
|
|
|
AYÇA
er

|
'''eyer yaşamıyorsanız anlatmanın tarif etmenin kıymeti pek yok... anlatmak istedigim mevlanayı boyle seylerle degilde onun bize anlatmak ve yasamamızı istedigi omrumuzu nasıl hayata gecirebiliriz ... '''
action bunlar sizin sözleriniz üzgünümki kendinizle çelişiyorsunuz..hem yukarıdaki sözü söylüyorsunuz hemde karşı çıkıyorsunuz, bu zikirler mevlana hazretlerinin yaşam tarzını yansıtıyor ve insanlar onu anmak için,sizinde dediğiniz gb ''onu yaşamak için'' bu törenleri gerçekleştiriyor, günlerce mevlana hazretleri gb yaşayarak bunu yapıyorlar ve siz yüzyıllardır süre gelmiş bir geleneği biranda yakıp yıkıyorsunuz bence bu milli bir değerdir ve sahip çıkmak gerekir.Ayrıca mevlana hazretleri evrensel bir dil gb dir..bu dili öğrenmenin yolu zikirlerinden,fikirlerinden geçer.. şu açıdanda bakabiliriz; Fatih Sultan Mehmet Han ın istanbul u fethi her yıl genellikle o anı yaşatmak için kızaklarla gemiler çıkarılır karaya..bu tür törenler çok önemlidir,hiçbir açıdan bakamıyorsanız bu açıdan bakınız lütfen..umarım anlaşabildik..kolay gelsin
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2007, 10:21:01 ÖS Gönderen: AYÇA »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
ActioN
er

ActioN=EkşıN
|
ben mevlevi cemaatine bi söz söylemiyorum ki... anlaşıldı iyice okumadıgınızı düşünüyorum yazıyı mevlanayı fatihalarla dualarla anmayı tercih ederim japonların karşısında semazen çıkararak degil ... bunların tasavvufta yeri olmadıgını sölüyorum .. (mevleviler'e sonsuz saygım var ve onların bu şekil ibadetlerinede saygılıym samezenlerinede onları karıştırmayalım) bak tasavvuf ehli insanlar .. kafirlerin mezarlarından bile uzaktan geçerler ki manevi rahatsızlık zulmet vermesin diye siz geçtinizki turistlere gösteri haline getiryosunuz.... neyse fikirlerini paylaştıgın için teşekkür ederim ayca .... keşke herşeyi yoluna koymuş olsakta tartışılacak bunlar kalmış olsa  ...
|
ActioN
|
|
|
AYÇA
er

|
ben yazıyı gayet iyi okuyorum ve emin olun çokta iyi bir okuyucuyum,fakat siz çok sabit fikirli birisisiniz..japonların önünde yapılan semazende bir zikir gösterisidir,yoldan 3-5 adam toplayıp hadi japonların önünde iki dönün demiyor kimse.Bu semazenler yıllarca hoca efendiler dediğimiz,mevlana efendimizin izinden giden insanlar tarafından eğitilir ve bu kişiler tarafından gerçekleştirilir.ayrıca japonlar alkışlayalımda eğlence olsun diede izlemiyor bu gösterileri mevlana hazretlerini bir nebze olsun anlamak,tanımak için izliyorlar ve bunlar gayet gerekli ve önemli şeyler..son noktayıda koyuyorum.bence tartışıcak çok konu var..kolay gelsin..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2007, 04:43:20 ÖS Gönderen: AYÇA »
|
Moderatöre Bildir
|
|
|
|
ActioN
er

ActioN=EkşıN
|
sabit fikirli degilim, beni anlamak istemediginiz ortada, düşüncelerize saygı duyuyorum...
|
ActioN
|
|
|
|
|
sinanay
er

|
ALLAH dostu bir kişi Mevlana..Dünya mevlana yil'ini kutluyor.. Ya biz bizim içimiden çikan bu mühim kişiye ne kadar değer veriyoruz.? onu ne kadar taniyoruz.?
emeğine sağlik cerencan
|
|
|
|
|
AYÇA
er

|
Haccı ekber yapmak istersen bir gönül tamir et. Bir gönülün bin kabeden üstün olduğunu bil. Unutma ki Kabe Azer neslinden Halil in bina ettiği, Gönül ise Allah ın cemalinin göründüğü yerdir.
Mevalana Hazretlerinden..
|
|
|
|
|
harun
er

|
MEVLANA HZ. zaten ölüm gününü düğün günü olarak kabu etmemiş mi???
|
''SENİ SEVİYORUM DERKEN'' sözün hakkını verin!!!
|
|
|
|