+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum » İslam ve İnsan  » İslami Bilgiler (Moderatörler: Master, LeyLak)
 İyi niyet İyi akibet!

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: İyi niyet İyi akibet!  (Okunma Sayısı 89 defa) Seçenekler Arama
LeyLak
Moderator
er

İyi niyet İyi akibet!

Allahu Teala ile aranızı güzel yapın.İnsanlara bakmayın.İnsanlar, kendi başlarına bir fayda vermezler.Her şey Allah'ın elindedir.Siz yüce Allah'ın nazar ettiği yere bakın.Allah kulunun kalbine ve niyetine bakmaktadır.Onun icin devamlı iyi niyetli olun.Hep Allah'ın razı olduğu işleri yapmayıdüşünün.Bu,Allah'ın hoşuna gider.Yüce Allah hayır düşünen kulu sever.İyi niyete hemen bir sevap yazılır.Amel edilirse,en az on sevap yazılır.Sonsuza kadar gider.

Kötü niyette hemen günah yazılmaz.Kul kötü işi yaparsa,tevbe etmesi icin yirmi dört saat beklenir.Sağ tarafta iyilikleri yazan melek,sol tarafta kötülükleri yazan meleğin amiridr,o yaz demeden yazmaz.Günah işleyen kimse arkasından tevbe eder veya bir güzel iş yaparsa,o kötülük yine yazılmaz;bu güzel işlerle temizlenmiş olur.

Amellerinizi sadece Allah bilsin yeter.Melekler bile bilmesin.Hem melekler bilse bile ne fayda verecekler ki?Bütün fayda Allah'tandır.Allah dilerse veliler ve melekler kula fayda verirler.Allah dostları,müttaki insanlar,yaptıkları güzel işleri meleklerin bile bilmesini istemezler.Onlar sırf Allah için amel ettiklerinden,kimsenin bu amellerini bilmesinden hoslanmazlar.Ancak insan konuşunca ve bir iş yapınca görevli melekler yazarlar.Melekler kalbin içini ve kalpten geçenleri bilmezler.Hadis-i şerifte şöyle anlatılmıştır:
    Kıyamet günü olduğunda Allahu Teala bütün halkı hesap için toplar.Amelleri yazan melekler yazdıkları ne varsa getirir ortaya koyarlar.Allahu Teala onlara:
     -Bakın hele,kul için yazmadığınız bir şey kaldı mı?diye sorar.Meleklerde:
      -Rabbimiz!Biz bu kulun bildiğimiz ve gördüğümüz her şeyini yazdık,derler.Ozaman Allahu Teala o kula:
       "Senin bizim yanımızda gizli muhafaza edilmiş bir dosyan/defterin var.Onu melekler bilmezler.Onu ben yazdım,karşılığını da ben vereceğim.Osenin yapmış olduğun gizli zikirdir."buyurur.(Ebu Ya'la,İbnu Hacer,Heysemi)

İşte Allah dostları bu özel deftere amel yazdırmak için çalışırlar!..     
  Dilaver SELVİ (Semerkand)
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2008, 07:36:33 ÖS Gönderen: LeyLak » Moderatöre Bildir   Logged

Sonra duruyorum..sonra susuyorum..kilit vuruyorum dilime..yan! diyorum içime!..sadece sen yan! ve dayan! diyorum gönlüme!..herkes mutlu olsun!sen dayan!.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

vista styLe Design by MagoSa
Smfciyiz Desing Team
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList | forum |
Bu Sayfa 3.043 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu

wWw.Karar.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

_
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir Ayrıca Forumumuzda Mp3 ve Film Paylaşımı kesinlikle yasaktır. Belirtilen konular ile ilgili şikayetlerinizi karar@karar.org adresine bildiriniz.Şikayetiniz acil ise irtibat numaramız +90 0538 420 38 85
eXTReMe Tracker
hosting arkadas
Karar.Org Forum Sistemimiz ; forum , turkforum, turkiyeforum, turk forum , turkiye forum, forum siteleri, cep forum, oyun forum, muzik forum, Forum, forumfor, bedava forum, forum sohbet, forumlar, bedava forumlar, karar, karar forum, karar sohbet, secim, seçim, secım, 2009 seçim, yerel seçim, yerel secim, 2009 yerel seçim, anket, anketler, 2009 yerel seçim anket, anketleri, tahmin, tahminleri, belediye seçimleri, 2009 belediye secimleri, adaylar, adayları , matematik, matematikçi, matematikci, ünlü türk matematikciler, ünlü türk islam matematikçileri, geleneksel sanatlar, geleneksel sanatlarımız, gibi kelimelerde GooGLe.Com.TR 'de yer almaktadır.