+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum » Komik, İlginç ve Korkunç Herşey ve Youtube Videoları » İlginç (Moderatör: LeyLak)
 Mumyaların sırrı çözüldü

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Mumyaların sırrı çözüldü  (Okunma Sayısı 72 defa) Seçenekler Arama
LeyLak
Moderator
er

Mumyaların sırrı çözüldü

Almanya'nın Tuebingen Üniversitesi ve Doerner Enstitüsü'nden bilim adamları, Roma İmparatorluğu'nun yazılı kaynaklarında yer alan formülleri kullanarak, eski Mısırlıların mumyalama tekniğini çözmeyi başardı. Formüllerle mumyalamada kullanılan bitki özünün aynısını yapmayı başaran bilim adamları, "guaiacol" adlı bir madde sayesinde mumyaların çürümeden binlerce yıl kaldığını tespit ettiler.

Bilim adamları önce "guaiacol" maddesinin bitki özünde yeralmasının, mumyalamakta kullanılan yağın, ardıç ağacından elde edilmesiyle mümkün olabileceğini tahmin ettiler. Ancak bilim adamları ardıçtan elde ettikleri özlerde bu maddeyi bulamadılar. Alman bilim adamları, daha sonra domuzların kaburga kemiklerinde bulunan bazı maddelerin, bakterilere karşı mükemmel bir koruma sağladığını buldular. Domuzlardaki bu maddenin, sedir ağacındaki maddeyle benzerliklerini fark eden bilim adamları, Mısırlıların da sedir ağacı ile ilgili çalışmalarının izini sürdü ve sedir ağacından elde edilen bitki özünün mumyaları koruduğunu ispatladılar.
Moderatöre Bildir   Logged

Sonra duruyorum..sonra susuyorum..kilit vuruyorum dilime..yan! diyorum içime!..sadece sen yan! ve dayan! diyorum gönlüme!..herkes mutlu olsun!sen dayan!.
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

Bilmek kadar mühimdir bildiğini paylaşmak

Ynt: Mumyaların sırrı çözüldü

resimde sorun var

Bilmek kadar mühimdir ; bildiğini paylaşabilmek

Üye Olun veya Giriş Yapın

LeyLak
Moderator
er

Bu ne hiz  Kahkaha  hemen duzeltim ama..

Sonra duruyorum..sonra susuyorum..kilit vuruyorum dilime..yan! diyorum içime!..sadece sen yan! ve dayan! diyorum gönlüme!..herkes mutlu olsun!sen dayan!.
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

Gülümseme elinize sağlık
Hızlı paylaşımcılara eşlik etmeye çalışıyorum sadece

Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

Doğada yer alan herşey ilaç olabiliyor. Her olumsuzluğun ya da gelişmenin cevabı doğa'da

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

vista styLe Design by MagoSa
Smfciyiz Desing Team
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList | forum |
Bu Sayfa 18.037 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu

wWw.Karar.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

_
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir Ayrıca Forumumuzda Mp3 ve Film Paylaşımı kesinlikle yasaktır. Belirtilen konular ile ilgili şikayetlerinizi karar@karar.org adresine bildiriniz.Şikayetiniz acil ise irtibat numaramız +90 0538 420 38 85
eXTReMe Tracker
hosting arkadas
Karar.Org Forum Sistemimiz ; forum , turkforum, turkiyeforum, turk forum , turkiye forum, forum siteleri, cep forum, oyun forum, muzik forum, Forum, forumfor, bedava forum, forum sohbet, forumlar, bedava forumlar, karar, karar forum, karar sohbet, secim, seçim, secım, 2009 seçim, yerel seçim, yerel secim, 2009 yerel seçim, anket, anketler, 2009 yerel seçim anket, anketleri, tahmin, tahminleri, belediye seçimleri, 2009 belediye secimleri, adaylar, adayları , matematik, matematikçi, matematikci, ünlü türk matematikciler, ünlü türk islam matematikçileri, geleneksel sanatlar, geleneksel sanatlarımız, gibi kelimelerde GooGLe.Com.TR 'de yer almaktadır.