Bu bolumun moderatorlugune atandigimdan (

)beri aklimda olan bir projeyi hayata gecirmek istiyorum. Tabii ki sizin onerileriniz ve katkilariniz sart. Projenin anahatlarini madde madde yazmak sanirim daha kolay olacak.
1. Hikaye olabilecek bir seyin ilk bolumunu yazacagim buraya. Kafamda olusturmus degilim konuyu, cunku hikayeyi hepimiz olusturacagiz. Sadece baslangic benden.
2. Ilgi duyanlarin hikayeyi devam ettirmesi gerekiyor, kisilere ve o ana kadar olanlara bagli kalmak sartiyla elbette. Yani bir sonraki bolum sizlerden birisinin yazdigi birsey olacak.
3. Kimse hikayenin hepsini yazamasin diye kelime konusunda sinirlamaya gidelim diyorum. Sozgelisi, bolumler 250 kelimeyi asamaz.
4. Eger katilim fazla olursa, karisikliktan kacinmak icin (zira 2 kisi ayni siralarda 2. bolumu yazabilir mesela) belli bir sistemi takip etmek gerektigini dusunuyorum. Mecburen birkac duzenleme yapmak gerekecek. 3 gun boyunca yazilan hicbir ek bolume mudahale etmeyecegim. Bundan sonra yapabilecegim 2 sey var. Ya iclerinden birisini sececegim, digerleri maziye karisacak

ve hikayenin devami bu son bolume gore sekillenecek, 3 gunde bir yeni bir bolum eklenecek, ya da alt gruplarda hikayenin degisik bir versiyonu olacak. Iki yontemin de sakincalari var ama. Birinci yontem her ne kadar daha kolay olsa da pek demokratik degil, ne de olsa benim secimime bagli. Ikinci yontem cok insancil (

) gorunuyor ama cok fazla dallanip budaklanir forumun bu bolumu. Cunku her versiyonun alt versiyonu olacak bu durumda. Bir dolu olasilik yani. Sizin onerilerinize acigim bu konuda.
5. Hikaye upuzun olmasin, bir romana donusmesin diye, 'iste bu son paragraftan onceki paragraf' diyecegim bir yerde, ve hikaye sonlanacak. Sonra da editorluk kismi baslayacak. Hikayeyi toparlayip tek bir bolumde yazacagim, elbette katkisi olanlarin isimleriyle birlikte.
Onerilerinizi bekliyorum...