+ Karar.Org | Karar , forum , turkforum , karar forum » Haber-Sohbet-Eğlence Bölümleri  » Atatürk Köşesi (Moderatörler: Phenomen, MisRa)
 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN CAN DÜNDARA MEKTUBU

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN CAN DÜNDARA MEKTUBU  (Okunma Sayısı 267 defa) Seçenekler Arama
Phenomen
Forum Sahibi
er

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN CAN DÜNDARA MEKTUBU

Utandım çocuk

Beni anlatan bir film yapmışsın .
Kızgınım, utanç içindeyim.
Sana değildir kızgınlığım. Filmdeki Mustafa'dan da utanmış değilim.
Başaramamışım, bundandır utancım.
Komutam altında, bu vatan için kanını akıtan Türk askerlerinden utandım. 
"Özgürlük" demiştim, benim karakterimdir.. 
"Bilim"  demiştim, tek yol göstericidir.
Sen, "Karanlıktan korkardı"  demişsin benim için.
Korkardım evet. Bu ulusu boğmak isteyen karanlıklardan çok korktum.
Ama insaf be çocuk, korkup da kaçmadım ya.
Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden?
Diktatör demişsin bir de. Hiç okumadın mı çocuk?
Nerde benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler?
Anlatmadılar mı sana?
Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken,  ve bütün kararları tek başıma alabilecekken neden bir meclis kurdum ben çocuk? Böyle diktatör olur mu?
Ah be çocuğum.
Neden, nasıl düşman ettiler seni bana?
Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar. Belli ki,  Çalışkansın, zekisin. Kara cüppeleri ile  milletin ümüğüne çökmüş olan yobazları çok iyi anlarım da çocuk, seni anlayamıyorum. Onlar zaten hiç sevmedi beni. Yüzyıllardır süren iktidarlarını çekip almıştım ellerinden. Sevmeyecekler beni elbette..
Peki sen çocuk, sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle?
Dedim ya, sana değil kızgınlığım.
Başaramamışım. Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini, bağımsız bir ulusun, onurlu özgür bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu.
Yazık olmuş, onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına. Veremem ki şimdi hesabı, ne o gencecik bedenlere, ne de gözü yaşlı analara.
"Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan?" derlerse,
"bu nesiller miydi,  ölen evlatlarımızın kanıyla kurduğun ülkeyi emanet ettiğin?" diye sorarlarsa
ne derim ben onlara be çocuk? 
Olmadı be çocuk... olmadı.
Moderatöre Bildir   Logged

İNANAN,İDEALİST ,CESARETLİ
<embed src="
Üye Olun veya Giriş Yapın" width="426" height="320" name="smilplayer" id="smilplayer" bgcolor="00FF00" menu="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="
Üye Olun veya Giriş Yapın" flashvars="id=img72/2243/1229612623zf0.smil"/>

Üye Olun veya Giriş Yapın
Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

Phevleniyor.
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

Bilmek kadar mühimdir bildiğini paylaşmak

Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN CAN DÜNDARA MEKTUBU

Tek kelimeyle muhtesem..

Bilmek kadar mühimdir ; bildiğini paylaşabilmek

MisRa
Forum Sahibi
er

Ynt: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜN CAN DÜNDAR A MEKTUBU

Gerçekden çok güzel bir paylaşım okurken cok duygulandim. Bu konuda en güzel yorumu film hakkinda Atamizin manevi kızı yapmış buyrun:

Alıntı
ATA'NIN MANEVİ KIZI İKİNCİ YARISINI BEĞENMEDİ

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe de filmin başının çok güzel olduğunu, ancak özellikle ikinci yarıda kimi yerleri beğenmediğini söyledi.

Adatepe, ''Atatürk, çok fazla boş, hiçbir şey yapmıyor, çok üzgün olarak anlatılmış. Atatürk çok üzgün değildi. O çok mutluydu. İnkılaplarını yapıyordu, yazılar yazıyordu, kitaplar okuyordu'' diye konuştu.

Can Dündar'ın, filmi hazırlarken kendilerine danışmadığını ifade eden Adatepe, ancak kendisine kırgın olmadığını, çekimlerin çok güzel olduğunu kaydetti.

Bilgi insanı  kuşkudan,
             İyilik acı  çekmekten,
                     Kararlı  olmak da korkudan kurtarır!
___ỳapıℓαи вія çoκ şeyi αffєđєвiℓiяiм;
αмα αffєττiğiм hiçвія şєỳi μиμτмαм___
MisRa
Forum Sahibi
er

Evet dün filme gittim açıkcası filmi izlemeden yorumda bulunmak istemedim. Şahsi kanaatim filmle ilgili şu oldu asıl konudan uzaklaşılmış biraz bilinmeyen yönlerine inilmiş Atamızın..Film Mustafa adını kapsayamaz çünkü yetersiz. Sadece adı Mustafa değil belki Mustafa ve İç Dünyası veya Mustafa ve Özel yaşantısından bazı kesitler veya Diğer yönleriyle Mustafa vb vb arttırılabilir.

Filmi vasat buldum. Asıl yapılanlar geçiştirilmiş gözümüze sokulan sigra ve alkol. Hatta belgesel niteliği taşıyan bu filmi hareketlendirmek için (o da belkı )bir iki oyun, vals eğlence kısmı ağırlıkta tutulmuş..Devrimleri, yaptıkları geçiştirilmiş. İşin ilginci üzerine basıla basıla ki işte bunda biraz kasıt aradım aslında..Mustafa erişmek istediği yere gemiyle yoksa trenle o da yoksa arabayla araba yoksa atla erişmiş denmiş..Şimdi bunun maksadı Nedir? Ha bu cümleler yol kenarında sarıkamışta yanlışım olabilir yer mevzunda yolda aclıktan sefaletten ölenler yol boyunca dizilenler gösterilirken Atamız aç çocuklarla karşılaşırken söylenmiş bir söz.

Bir de dediğim gibi sözüm ona Atamızın halkın şikayetlerınden boğulan ve sitem ettiği kısmına değinilmiş. NeyNey?
 Atamızın bir kaç yıla sığdırdığı yenilikleri zorlukları bir iki yurt dışı gazete haberıyle yazısıyla geçiştirmiş. Liderlerin onun hakkında söyledikleri görmezden gelinmiş buna değinilmemiş. Ney?

Sonra Atamızın devrimleri gerçekleştirdikten sonra Hatay sorununa kadar bir boşlukda yanlızlık işe yaramamazlık duygusuna kapılmış  klasık bir emekli tabiri (ne kadar uygun bilemem yorum sizin ) verilmiş. Ney

Herşey iyi güzelde bunları da geçelim sankı Atamız devrımlerden, verdiği savaslardan, ugraslarından bu ruhı psıkolojıye duşemez gibi sadece zevk sefa sürdüğü için yorulmuş bir lider profıli cizilmiş. Açıkcası vasattı yetersizdi tam yansıtmamış Atamızı..

Bilgi insanı  kuşkudan,
             İyilik acı  çekmekten,
                     Kararlı  olmak da korkudan kurtarır!
___ỳapıℓαи вія çoκ şeyi αffєđєвiℓiяiм;
αмα αffєττiğiм hiçвія şєỳi μиμτмαм___
Master
Forum Sahibi
KUVVET KOMUTANI

Bilmek kadar mühimdir bildiğini paylaşmak

Bilgilendirmeniz için teşekkürler Misra

Bilmek kadar mühimdir ; bildiğini paylaşabilmek

Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Bu Sitedeki Ozel Mesajlar PmSpy 1.2.0 Ile Denetlenmektedir
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

vista styLe Design by MagoSa
Smfciyiz Desing Team
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
| chat |bedava sohbet |sohbet odaları | sohbet | mirc |mircturk |Site Map | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | uRLList | forum |
Bu Sayfa 20.038 Saniyede 24 Sorgu ile Oluşturuldu

wWw.Karar.Org
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
10 saniyede üye olmak için tıklayın.

_
Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir Ayrıca Forumumuzda Mp3 ve Film Paylaşımı kesinlikle yasaktır. Belirtilen konular ile ilgili şikayetlerinizi karar@karar.org adresine bildiriniz.Şikayetiniz acil ise irtibat numaramız +90 0538 420 38 85
eXTReMe Tracker
hosting arkadas
Karar.Org Forum Sistemimiz ; forum , turkforum, turkiyeforum, turk forum , turkiye forum, forum siteleri, cep forum, oyun forum, muzik forum, Forum, forumfor, bedava forum, forum sohbet, forumlar, bedava forumlar, karar, karar forum, karar sohbet, secim, seçim, secım, 2009 seçim, yerel seçim, yerel secim, 2009 yerel seçim, anket, anketler, 2009 yerel seçim anket, anketleri, tahmin, tahminleri, belediye seçimleri, 2009 belediye secimleri, adaylar, adayları , matematik, matematikçi, matematikci, ünlü türk matematikciler, ünlü türk islam matematikçileri, geleneksel sanatlar, geleneksel sanatlarımız, gibi kelimelerde GooGLe.Com.TR 'de yer almaktadır.