Evet dün filme gittim açıkcası filmi izlemeden yorumda bulunmak istemedim. Şahsi kanaatim filmle ilgili şu oldu asıl konudan uzaklaşılmış biraz bilinmeyen yönlerine inilmiş Atamızın..Film Mustafa adını kapsayamaz çünkü yetersiz. Sadece adı Mustafa değil belki Mustafa ve İç Dünyası veya Mustafa ve Özel yaşantısından bazı kesitler veya Diğer yönleriyle Mustafa vb vb arttırılabilir.
Filmi vasat buldum. Asıl yapılanlar geçiştirilmiş gözümüze sokulan sigra ve alkol. Hatta belgesel niteliği taşıyan bu filmi hareketlendirmek için (o da belkı )bir iki oyun, vals eğlence kısmı ağırlıkta tutulmuş..Devrimleri, yaptıkları geçiştirilmiş. İşin ilginci üzerine basıla basıla ki işte bunda biraz kasıt aradım aslında..Mustafa erişmek istediği yere gemiyle yoksa trenle o da yoksa arabayla araba yoksa atla erişmiş denmiş..Şimdi bunun maksadı Nedir? Ha bu cümleler yol kenarında sarıkamışta yanlışım olabilir yer mevzunda yolda aclıktan sefaletten ölenler yol boyunca dizilenler gösterilirken Atamız aç çocuklarla karşılaşırken söylenmiş bir söz.
Bir de dediğim gibi sözüm ona Atamızın halkın şikayetlerınden boğulan ve sitem ettiği kısmına değinilmiş.

?
Atamızın bir kaç yıla sığdırdığı yenilikleri zorlukları bir iki yurt dışı gazete haberıyle yazısıyla geçiştirmiş. Liderlerin onun hakkında söyledikleri görmezden gelinmiş buna değinilmemiş.

?
Sonra Atamızın devrimleri gerçekleştirdikten sonra Hatay sorununa kadar bir boşlukda yanlızlık işe yaramamazlık duygusuna kapılmış klasık bir emekli tabiri (ne kadar uygun bilemem yorum sizin ) verilmiş.

Herşey iyi güzelde bunları da geçelim sankı Atamız devrımlerden, verdiği savaslardan, ugraslarından bu ruhı psıkolojıye duşemez gibi sadece zevk sefa sürdüğü için yorulmuş bir lider profıli cizilmiş. Açıkcası vasattı yetersizdi tam yansıtmamış Atamızı..